Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Lars Östlund ny vd för Nyhetsbyrån Direkt

Publicerad: 10 Februari 2015, 05:18
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:14

Den 1 mars slutar Torunn Reinhammar som vd på Nyhetsbyrån Direkt. Rollen tas över av Lars Östlund, nuvarande nyhetschef på samma tidning.


Lars Östlund är i dag chefredaktör på Nyhetsbyrån Direkt. Den 1 mars kommer han att ta över rollen som vd efter Torun Reinhammar.

– Jag har varit här ända sedan 1993, så valet av mig är en signal om att ha en kontinuitet och bygga vidare på det som har varit. Under årens lopp har vi växt till Nordens största finansiella nyhetsbyrå, säger Lars Östlund till Dagens Media.

Lars Östlund har, enligt pressmeddelandet, drygt 25 års erfarenhet av finansiell nyhetsjournalistik. Bortsett från Nyhetsbyrån Direkt har han även arbetat på nyhetsbyrån TT och på Ericssons informationsavdelning.

– Det här är den smidigaste lösningen för att inte tappa tempo. Det sker stora förändringar på marknaden och att tillsätta en ny vd som redan är inarbetad är en stor fördel. Det är inte läge för en time out där man väntar in någon måste sätta in sig i hur marknaden fungerar, säger han.

Torun Reinhammar kommer att finnas kvar på Nyhetsbyrån Direkt fram till den 31 maj. Enligt Lars Östlund kommer hon under den tiden arbeta på olika delprojekt och finnas kvar som ett stöd. Därefter kommer Lars Östlund att axla båda rollerna tills en ny chefredaktör utses.

– Jag har jobbat här i nästan 25 år och känner att det är dags att sluta nu om jag ska hinna göra något annat. Jag har olika funderingar kring vad det kan vara, men det är inget som är bestämt. Eftersom jag stannar kvar till den sista maj och förhoppningsvis får ledigt i sommar har jag god tid på mig att komma på vad jag ska göra, säger Torun Reinhammar till Dagens Media.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.