fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Lars Dahmén går in i Camilla Bergmans B2B-mediehus

Publicerad: 1 mars 2023, 12:54

Bonnier Tidskrifters förre vd Lars Dahmén, medgrundare av Higear Transformation, går in i Camilla Bergmans nya mediehus.

Foto: Jacob Valfridsson

Lars Dahmén har under flera års tid varit mentor åt Camilla Bergman. Nu går han in som ordförande, medgrundare och strategisk rådgivare i hennes nya mediehus.

Ämnen i artikeln:

Lars DahménBreakitToppnyheter eftermiddag

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Nyligen berättade Dagens Media att Breakits förra vd Camilla Bergman startar ett eget mediehus som ska ägna sig åt B2B-journalistik. För att bli breakeven behöver Camilla Bergman 7–10 miljoner i kapital och när hon pratade med Dagens Media berättade hon att hon har samlat in drygt hälften av pengarna från medieprofiler.

– Eftersom vi inte har sajnat ännu kan jag inte säga namnen, men det är affärsänglar och två företag. Utöver det har jag fått låna en halv miljon från Almi, sade hon till Dagens Media då.

Nu står det klart att medieprofilen Lars Dahmén, tidigare vd för Bonnier Tidskrifter, Sydsvenskan och IDG, går in som ordförande, medgrundare och och strategisk rådgivare.

– Teknikutvecklingen har gjort att det idag finns nya möjligheter att skapa vass, supernischad journalistik. Nu är det läge att lansera i Sverige. Camilla Bergman har visat att hon kan det här området och det ska bli jättespännande att vara med på den här resan tillsammans med henne, säger Lars Dahmén i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Camilla Bergman startar mediehus – inriktat på B2B

Sedan våren 2020 driver Lars Dahmén bolaget Higear Transformation som hjälper företag att ställa om till digitalt. Hans mångåriga erfarenhet från – och kunskap om – mediebranschen har han sedan tidigare delat med sig av till Camilla Bergman.

– Lars har varit min mentor i flera år och ett ovärderligt stöd under tiden på Breakit. På den här nya resan har han varit med sedan start, stött och blött idéer och stått ut med mig som ringt var och varannan dag, alla tider på dygnet, säger Camilla Bergman i en kommentar.

I dagsläget saknar mediehuset namn och ännu har ingen vertikal startat. Men planen är att dra i gång bevakning inom en första nisch i maj och att de ska vara fyra anställda i bolaget före årets slut.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev