Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Lågt engagemang för Liberalerna på Twitter

Publicerad: 4 Juli 2017, 06:54
Uppdaterad: 13 April 2018, 14:11

Orden det twittrades mest om under Almedalens tredje dag. Källa: Meltwater

ALMEDALEN 2017. Ironiserande inlägg om Jan Björklunds tal delas friskt.


Ämnen i artikeln:

TwitterAlmedalen

Under Almedalens tredje dag skrevs det drygt 17.000 inlägg på Twitter som är det dominerande sociala mediet under politikerveckan.

– Av dessa var en tiondel, 1.700, kopplade till Liberalerna och Jan Björklund vilket är en kraftig nedgång från tidigare år, säger Sophie Hedestad på omvärldsbevakningsföretaget Meltwater, till Dagens Media.

2015: 2.474 2016: 3.528 2017: 1700

– Att Jan Björklunds tal varade i knappt 20 minuter kan ha ett samband med det låga engagemanget, säger Sophie Hedestad.

Störst spridning på Twitter fick tweets som ironiserade över den framväxande underklassen som Jan Björklund talade om. Det man drev om var att Liberalernas lösning på problemet är fler jobb med sänkta löner.

Det inlägg som också toppade listan över mest sprida tweet-inlägg var däremot ett som inte ironiserade Jan Björklunds resonemang. Tweeten delades även av Birgitta Ohlsson.

 

Att underklassen till störst del består av lågutbildade invandrare, enligt Jan Björklund, fick en del re-tweets.

En annan sak som det twittrade flitigt om är den pågående kampen om partiledarposten mellan Jan Björklund och Birgitta Ohlsson. Birgitta Ohlssons uttalande till SVT om att "Vi lever inte i Nordkorea", där hon påpekade att det är viktigt med flera kandidater i ett val, fick stor spridning på Twitter. 

De tweets med störst engagemang kopplat till Jan Björklund och Liberalerna stod partiet själva för.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TwitterAlmedalen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.