Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag02.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Laddar för webb-tv-maraton

Publicerad: 7 Juni 2013, 07:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:43

Morgondagens bröllop mellan prinsessan Madeleine och Chris O'Neill firas med webb-tv-fest hos både Expressen och Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet TVExpressen TV

Redan i går startade Aftonbladet sin live-tv-sändning inför bröllopet. Och under morgondagen räknar man med minst 12 timmars sändning i sträck.

Programmet leds av Karin Magnusson och Cecilia Benedelle och vigseln i Slottskyrkan sänds i samarbete med SVT.

I studion finns Aftonbladets hovexpert Jenny Alexandersson.

– Totalt jobbar 25 personer med bröllopssändningen på Aftonbladets webb-tv-kanal, säger Aftonbladets bröllopsgeneral Petter Ovander till Dagens Media.

Vad skiljer rapporteringen från Chris och Maddes bröllop från bröllopet mellan Victoria i Daniel för tre år sedan?

– Det som skiljer är vårt stora fokus på live och tv. Ambitionen är att man ska känna att man är där, säger Petter Ovander.

Han tror att chanserna att slå rekord är stora trots att intresset för Maddes bröllop inte kan mätas med Victorias.

– Vi har försökt att bygga upp ett intresse under några veckor. Vi har bland annat byggt en bröllopssajt. Vi märker att artiklarna har hög klickstatistik och intresset växer efter hand.

Konkurrenten Expressen startar sin webb-tv-sändning utanför slottet vid nio.

– Sen håller vi på så länge det behövs. Vi planerar att gå ur sändning vid nio- tiotiden på kvällen, berättar Expressen tv:s programchef Elsa Falk för Dagens Media.

Sammanlagt deltar ett tiotal personer på ett eller annat sätt med live-tv-sändningarna.

I den specialbyggda ”prinsesstudion” finns Anna Åberg som även lett förprogrammen "Madde och Chris" medan Johan T Lindwall och Niklas Svensson rapporterar från studion och Slottsbacken.

– Utan att veta tror jag att vi dragit på ännu mer den här gången än när Victoria och Daniel gifte sig, säger Elsa Falk.

Hon fortsätter:

– Intresset har varit jättestort. "Madde och Chris" har haft uppåt 200 000 sidvisningar. Men vi har inte satt några tittarmål. Vill vara med i samtiden och vara där det händer.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet TVExpressen TV

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.