Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Kvinnliga journalister mest utsatta i kommentarsfälten

Enligt en undersökning som brittiska Guardian gjort är åtta av tidningens tio mest trakasserade journalister kvinnor. Sedan 2006 har man blockerat 1,4 miljoner kommentarer.


Publicerad 2016-04-14 05:45
Uppdaterad 2016-04-13 15:43

Ämnen i artikeln:

The Guardian

Dela artikeln:

I en kartläggning gjord av brittiska The Guardian har man sammanställt alla kommentarer på sajten sedan 2006. Resultat visade att två procent, eller 1,4 miljoner kommentarer har blockerats av Guardians moderatorer. Trots att den största andelen av sajtens debattörer är män.

Av de tio mest trakasserade journalisterna är åtta kvinnor (fyra av dem är vita och resterande fyra icke-vita). Bägge männen är icke-vita. Två av kvinnorna och en av männen är homosexuella. Bland de åtta kvinnorna finns en muslim och en judinna.

Sektionen som fick mest blockade kommentarer var mode.

I Sverige har flera svenska medier valt att helt stänga av sina kommentarer.

Dagens Media skrev tidigare i veckan om att VLT stänger av sina kommentatorsfält. Chefredaktören Daniel Nordströms kommentar var "Våra sajter ska inte vara en allmän slasktratt".

29 december 2015 beslutade Mittmedia att stänga av kommentatorsfälten på samtliga sajter, något som blev mycket omdebatterat.

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.