Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Kritiserar Aftonbladets webbjournalistik

Publicerad: 24 september 2012, 06:34
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:10

Sportbladetreportern Robert Laul riktar nu, på Aftonbladets egna sajt, skarp kritik mot tidningens webbrapportering.

Ämnen i artikeln:

Robert Laul

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Aftonbladets sportreporter Robert Laul går nu ut i "Fotbollsbloggen" på aftonbladet.se och kritiserar tidningens webbrapportering.

Innan blogginlägget hamnade Robert Laul och en kollega på Sportbladet i en dispyt på Twitter angående att Robert Laul anser att det saknas rapportering från Allsvenskan, samtidigt som Premier League får mycket utrymme.

"Ni fick nio sidor inför Kazakstan i VM-kvalet. Nån jävla måtta får det vara på galenskapen. Svensk fotboll är iskall", skriver kollegan bland annat.

I sitt blogginlägg säger Robert Laul att dessa tankegångar kommer från en generation som har tappat fokus på det som är viktigt.

"Jag gnällde på Twitter att det saknades artiklar om allsvenskan i morse och fick ett beskt svar från en av våra mest framträdande nätreportrar. Han är numera blockad men lik förbannat ett exempel på hur tankegångarna går, en generation bortskämd med Premier League och Champions League, som sedan länge tappat kontakten med det som borde vara vårt fokus, där vi kan vara bäst", skriver han bland annat.

Han kritiserar även att fokus ligger på att snabb, och inte korrekt, rapportering.

"Jag vill inte få beröm för att jag är snabb, jag vill få beröm för att jag har rätt information, oavsett vilken tid det nu må ta", skriver han.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev