Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Kritiserade TikTok säkrar upp appen

Publicerad: 3 april 2019, 13:24

TikTok erbjuder annonsering sedan årsskiftet.

TikTok kritiseras för bristande barnsäkerhet. Nu inleder den kinesiskägda mobilplattformen ett samarbeta med Internet Matters för att erbjuda bättre skydd för barn.


Ämnen i artikeln:

Youtube

Den populära appen TikTok, med över 600 miljoner medlemmar, fick i februari böta 5,7 miljoner dollar för bristande barnsäkerhet. 

TikTok är världens högst värderade startup och hette fram till 2018 Musical.ly. Med appen laddar många barn upp 15-sekundersvideor med dans- och läppsynksvideos. 

Appen erbjuder sedan årsskiftet annonsering, inledningsvis begränsad mot vissa användare. 

Den amerikanska organisationen NSPCC, National society for the prevention of cruelty to children, menar nu att barn blir kontaktade på TikTok av personer med ont uppsåt. 

– Vi vet att en betydande mängd barn kontaktas via populära livestreaming-appar, till exempel TikTok, av missbrukare som använder dem som jaktmark, säger organisationen, enligt The Drum. 

Frågan är aktuell inte minst sedan det framkommit att pedofiler utnyttjar Youtube för att tipsa varandra. Vilket fick flera annonsörer att dra tillbaka sin reklam på plattformen i februari. 

För att säkra upp appen inleder nu TikTok ett samarbete med organisationen Internet Matters. 

– Genom samarbetet med TikTok kan vi se till att ge råd och stöd till familjer när de behöver det, säger Carolyn Bunting, vd på Internet Matters, till The Drum. 

– Många barn har överlägsen kunskap om ny teknik och olika appar, och föräldrarna vill veta mer om hur de kan skydda barnen, säger hon. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Youtube

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News