Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Kristina Juhlin: "Tvingar oss att tänka ologiskt"

Publicerad: 7 juni 2015, 06:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 11:59

Carats digitalchef Kristina Juhlin om hur hon håller koll på framtiden.


Varje vecka ber Dagens Media en av Sveriges mest kreativa branschprofiler dela med sig av sina viktigaste inspirationskällor just nu.

I dag har turen kommit till Kristina Juhlin, digitalchef på mediebyrån Carat, som berättar om hur arbetet med Carats trendspaning tvingar henne att tänka ologiskt.

– Det är en hisnande känsla när ett framtida scenario utkristalliserar sig i en helt ny tanke men som ändå känns så bekant och självklar, säger hon.

Här hämtar Kristina Juhlin inspiration just nu:

Föreläsningar, medier och möten

"Jag hämtar mycket inspiration på föreläsningar, i branschpress och från folk jag stöter på dagligen. När jag var på Gulltaggen senast utmanade James Whittaker, evangelist från Microsoft, med att internet of things kommer att tvinga bort traditionell annonsering (eftersom maskiner inte är mottagliga för reklam), och Kristian Hammond, Yale-professor i computer science, ska ha prognostiserat att 2030 kommer 90 procent av alla redaktionella artiklar vara skrivna av datorer. Det utmanar förstås tanken på ett spännande sätt, liksom hela vår bransch och sättet att se på kommunikation."

Trendspaning

"Jag håller ett föredrag om trender i media och kommunikation tillsammans med Carats Thomas Weigle där förarbetet har varit otroligt inspirerande. Det tvingar oss att avsätta tid för att blicka framåt, lämna alla idéer om dagens samhälle och tänka ologiskt. Det är en hisnande känsla när ett framtida scenario utkristalliserar sig i en helt ny tanke men som ändå känns så bekant och självklar. Att avsätta tid för visionärt tänkande är utmanande men nödvändigt."

Böcker på lunchen

"Min tredje inspiration är egentligen en hemlighet. Om jag får ett avbokat lunchmöte, och särskilt när jag har det stressigt på kontoret, händer det att jag smiter iväg till ett avskilt fik och använder lunchen för att läsa böcker. Malcolm Gladwell och Daniel Kahneman är exempel mycket trevligt sällskap."

 

LÄS FLER BRANSCHPROFILER BERÄTTA OM SINA INSPIRATIONSKÄLLOR:

 

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev