Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Krister Karjalainen lämnar P&G – flyttar till Italien

Publicerad: 10 april 2015, 07:23
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:06

Krister Karjalainen flyttar till Italien för att bli digital marknadschef på glasögonbolaget Safilo.


Ämnen i artikeln:

P GKrister Karjalainen

Krister Karjalainen lämnar rollen som nordisk digitalchef på P&G, och flyttar till Italien.

Hans nya roll blir som global "digital kreativ chef" på glasögonbolaget Safilo, som förutom egna varumärken som Carrera och Polaroid även säljer glasögon och solglasögon från bland andra Dior, Gucci, Boss och Marc Jacobs.

– De flesta glasögon distribueras av två italienska företag, och Safilo är ett av dem, säger Krister Karjalainen till Dagens Media.

Hans uppdrag i bolaget blir att driva företagets digitala transformation, bland annat när det gäller kommunikation och kundupplevelse.

– Utmaningen är att ta sig an ett globalt företag, där det finns en hel del att göra inom det digitala, dessutom i en helt ny bransch som jag nästan inte vet något om. Jag kommer att lära mig mycket.

Krister Karjalainen kom till P&G för drygt fyra år sedan, och har arbetat med att sätta ett digitalt fokus på koncernens kommunikation i Norden.

– Det blir ett kulturombyte att driva en förändringsprocess i ett italienskt bolag, och på global nivå, säger han.

Det nya jobbet innebär att Krister Karjalainen lämnar Sverige och flyttar till Padova utanför Venedig där Safilos huvudkontor ligger.

– Jag tror att många svenska marknadschefer skulle kunna få globala roller i internationella företag, efterfrågan på marknadschefer med digital kompetens är stor, säger Krister Karjalainen.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

P GKrister Karjalainen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.