KP-webben backar - slutar ta betalt

2010-12-06 13:58  

Efter lite mer än ett år som en betaltjänst har KP-webben nu slutat med sitt betalda medlemskap. I stället ska sajten finansieras via sponsorer.

– Det var en hyfsad stabil affär, men inte tillräckligt. Vi utgick felaktigt från att det kunde bära. Det hade den gjort om vi inte hade så höga krav på kvalitén, men det har aldrig känts bra att ta extra betalt, säger Ola Lindholm, chefredaktör på Kamratposten.

Exakt hur många som faktiskt betalade vill Ola Lindholm inte säga, men berättar att det "inte var tillräckligt många".

Sajten kommer nu istället att finansieras genom sponsorer. Ett sätt som är både ”säkrare och tryggare”, enligt Ola Lindholm, som i dagsläget inte vill avslöja vilka sponsorer de knutit till sig. Han säger dock att det rör sig om tio stycken.

Vad får sponsorerna ut av det här?

– Dels hoppas vi att de får ut en skön känsla av att hjälpa till med en av de största samhällsfrågorna som finns, hur vi skyddar våra barn på nätet, dels finns det ett egenintresse hos många företag att stötta det här, säger Ola Lindholm.

Kamratposten kommer även att köra en annonskampanj i andra tidningar, ”riktade mot vuxna”, där de berättar om förändringen.

– I annonsen får sponsorerna ett litet utrymme där deras logotyper exponeras, säger Ola Lindholm.

Både Kamratposten och KP-webben kommer även i fortsättningen att vara fri från reklam.

– Det är grundkravet. Dels finns det lagar, dels vill inte jag det. Dessutom är inte våra sponsorer i första hand företag som riktar sig till barn, säger Ola Lindholm.

KP-webben kommer dock inte, som innan, att vara öppen för alla. I stället är det bara Kamratpostens prenumeranter som får tillgång till sajten.

Ardalan Samimi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt