Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDigitalt presenteras av:

Konkurs, Super Bowl och rekord

Publicerad: 21 Januari 2012, 06:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:35

Har du inte hängt med i nyhetsflödet? Dagensmedia.se listar några av de medie- och reklamnyheter du borde ha läst den gångna veckan.


Ämnen i artikeln:

H MAller MediaVolkswagenOne MediaICATV4

Vi börjar veckan med en tillbakablick på 2011 och årets 20 största annonsörer. Liksom tidigare år är Ica ohotat störst med en medieinvestering på över 1 miljard kronor brutto. Mesta klättraren är dock Volkswagen som ökade medieköpen med 48 procent, jämfört med 2010.

Byråkoncernen One Media har haft en tuff vecka. Moderbolaget befinner sig i företagsrekonstruktion och börsvärdet har sjunkit från 100 miljoner kronor till 10 miljoner kronor. Samtidigt gick koncernens dm-byrå One Sthlm i konkurs. Detta på grund av ”likviditetsbrist och förbrukat eget kapital”.

En koncern som det däremot går bättre för är Aller Media, som kan rapportera in ett rekordresultat för räkenskapsåret 2010/2011. 135 miljoner kronor landade vinsten på.

TV4 presenterade programledaren för nya storsatsningen ”X Factor”, samtidigt som kanalen letar efter en eventbyrå som ska sköta allt från auditionturné till final. Vi nåddes dessutom av nyheten att ”Dallas” ska sändas i kanalen i höst.

Dagensmedia.se kunde också berätta att H&M debuterar i Super Bowl med en film som frontas av David Beckham.

Mest läst

Webbshopen i konkurs

Annonsören: ”Mycket olyckligt”

Bryter med Tradedoubler – på grund av grov porrannons

Mest kommenterat

Svag start för minimodellerna

Bryter med Tradedoubler – på grund av grov porrannons

”En av tre banners syns inte”

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev