Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

KO läxar upp bilskojare

Publicerad: 3 November 2010, 08:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:33

Konsumentombudsmannen kräver en privatperson på 50 000 kronor i vite för vilseledande marknadsföring.


Ämnen i artikeln:

KOKonsumentverket

Den 46-årige mannen driver sajterna bilpris.com, bilvardering.net, fordonsvardering.net samt bilenspris.net. Alla riktar sig till konsumenter som vill värdera sina bilar.

Efter att ett 50-tal anmälningar riktats mot sajterna inledde Konsumentverket en utredning, som ansågs marknadsföras på ett vilseledande sätt. Kritiken gällde bland annat att det inte framgått tillräckligt tydligt hur mycket tjänsterna kostat, att information om ångerrätten varit bristfällig samt att kontaktuppgifter till företaget bakom sajterna saknats.

Konsumentverket har upprepande gånger försökt få kontakt med mannen, för att yttra sig i frågan och lämna vissa upplysningar. Men den 46-årige mannen, hemmahörig i Skåne, har inte svarat på uppmaningarna.

Nu vill Konsumentverket att Stockholms Tingsrätt utdömer ett vite på 50 000 kronor.

Den 46-årige mannen, som enligt KO är vd på företaget bakom de kritiserade sajterna, har även kopplingar till en annan kritiserad sajt som i januari 2010 stämdes för vilseledande marknadsföring. Då gällde det sajten bilpris.nu, som i likhet med de aktuella sajterna ansågs vara vilseledande i marknadsföringen.

Bakom bilpris.nu stod företaget Byggbyrån Höllviken AB, ett bolag som nu försatts i konkurs. Vid tiden för konkursen satt 46-åringen som suppleant i styrelsen.

Ardalan Samimi

Ämnen i artikeln:

KOKonsumentverket

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.