Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Klikki växer i Danmark

Publicerad: 28 augusti 2012, 06:13
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:13

Klikki blev i somras en del av den finska kommunikationskoncernen Edita. Nu ökar företaget sin närvaro i Danmark.


Ämnen i artikeln:

Klikki

Klikki ökar nu sitt fokus på Danmark, med både nyrekryteringar och nya lokaler vid Nyhavn.

– Vi har sett att det finns ett behov av specialiserade digitala nischbyråer. Dessutom ökar efterfrågan på multible market-tjänster. Den danska satsningen riktas mot danska kunder, men även till andra kunder som vill ha dansk kompetens, säger Anders Nygren, Nordic sales director på Klikki, till dagensmedia.se.

Klikki har, i och med att de befäster sin verksamhet i Danmark, anställt flera nya personer, dels accountmanagers, dels konsulter såsom sök- och displayspecialister. Dessutom har företaget rekryterat Johnny Björklund, tidigare försäljningschef på Findcourses Global, som country manager.

– Vi kombinerar nyrekryteringarna med ett nordiskt client management-team som håller ordning på de olika nordiska marknaderna. Vi gasar på även på den funktionen och nyanställer även där, säger Anders Nygren.

Hur mycket har denna utveckling möjliggjorts av att Editagruppen köpte Klikki?

– Inte så mycket, detta är ungefär den strategi vi hade innan. Men det är klart att det har tillfört ytterligare finansiella muskler. Det finns också bra förutsättningar för samarbeten inom koncernen.

Vad är nästa steg för Klikki?

– Vi ska stärka upp ytterligare i Danmark och Norge, men även bibehålla tillväxttakten i Sverige och Finland. Digital marknadsföring växer snabbt, men det finns ett behov av att kunna hantera många kunder, ha ett fullserviceerbjudande och kunna hantera storkunder.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Klikki

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.