Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Klart: Vice köper Refinery29

Publicerad: 3 oktober 2019, 06:52

Varumärket Refinery29 kommer finnas kvar under Vice Media Group.

Foto: Wikimedia Commons

Efter nedskärningarna – Vice Media köper konkurrenten Refinery29.


Ämnen i artikeln:

Vice

Det har sedan flera månader rapporterats om att Vice ligger i förhandlingar om att köpa upp onlinepublicisten Refinery29. 

Båda sidor har nu kommit överens och uppköpet väntas vara klart innan årsskiftet, skriver The Drum. Köpet värderas till omkring 400 miljoner dollar och utgör främst aktier och kontanter, skriver New York Times

Sammanslagna är företaget värda 4 miljarder dollar, enligt Financial Times

Den ihopslagna publicisten kommer heta Vice Media Group pch Vice Medias chief executive officer, Nancy Dubuc, kommer leda bolaget. Varumärket Refinery29 kommer finnas kvar inom Vice Media Group. 

Enligt Vice Media Group kommer den globala publiken växa med 17 procent, till att nå 350 miljoner unika månatliga besökare. 

De båda publicisterna har haft det tufft under den senaste tiden. Så sent som i februari varslade Vice Media 10 procent av sin personal och gjorde en nedskrivning om 353 miljoner dollar. I samband med detta stod det klar att de skandinaviska titlarna läggs ned. Oktober 2018 kapade även Refinery29 10 procent av sin personal. 

En talesperson säger till The Drum att det än så länge är för tidigt att säga om sammanslagningen kommer leda till några uppsägningar. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Vice

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev