Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Klart: 11 000 får lämna Meta

Publicerad: 9 november 2022, 13:12

Foto: Mark Lennihan

Massuppsägningar väntar på Meta – bolaget sparkar 11 000 anställda.

Ämnen i artikeln:

NyheterFacebookMark Zuckerberg

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I dag, onsdag, meddelade Facebooks moderbolag Meta att de drar ned på personalstyrkan med 13 procent. Det innebär att 11 ​​000 anställda får lämna bolaget, mer än var tionde. Beskedet fick de anställda i ett brev.

Bakgrunden till nedskärningarna är att den digitala förflyttning och skjuts till e-handeln som covid inneburit inte har fortsatt i den takt som Mark Zuckerberg har trott och därmed investerat efter.

– Tyvärr blev det inte som jag förväntade mig. Inte bara har e-handeln återgått till hur det såg ut tidigare, utan på det har vi den makroekonomiska nedgången, en ökad konkurrens och minskad marknad för digitala annonser gjort att våra intäkter har blivit mycket lägre än jag hade förväntat mig.

De anställda som får gå kommer att få veta det i ett mejl och därefter få mer information. Själv beskriver Mark Zuckerberg beslutet i sitt utskick som ett av de tuffaste han har behövt kommunicera.

Sedan tidigare har det varit känt att Meta pausar all rekrytering, slutar tillsätta lediga tjänster samt strukturerar om vissa team för att minska kostnaderna. Wall Street Journal har tidigare rapporterat att nedskärningarna förväntas bli de största hittills i år inom tekniksektorn.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev