Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Kits vd lämnar – ska starta eget

Publicerad: 6 maj 2021, 13:08

Linda Öhrn Lernström ska starta eget och gör med anledning av det sin sista dag som anställd på Kit den 31/7.

Linda Öhrn Lernström, vd på Kit, lämnar som vd för att starta eget. Hon kommer dock att jobba kvar på Kit som konsult på halvtid.


Ämnen i artikeln:

Kit

Våren 2015 lämnade Linda Öhrn Lernström uppdraget som chefredaktör på Mama för att bli featureredaktör på Kit, som då nyligen grundats av de tidigare Bonnier Tidskrifter-cheferna Fredrik Strömberg, Peder Bonnier och Robert Brännström. Med sig från ägaren Bonnier hade Kit 50 miljoner i startkapital.

Drygt tre år efter starten, i samband med att Kit delades i två delar; ett bolag för teknikplattformen Story Engine och ett mediebolag, befordrades Linda Öhrn Lernström till vd för det senare. Ett år senare fattades beslut om att ta bort ordet ”journalistik” ur verksamheten. Beslutet motiverades med att Kit gått över till att verka som en byrå i första hand.

Nu lämnar Linda Öhrn Lernström vd-rollen på Kit för att starta eget. Det skriver hon själv på Linkedin.

”Jag har länge drömt om att starta eget, våga ta steget, men är också något av en trygghetsnarkoman (som dessutom älskar sitt jobb och ALLA fantastiska medarbetare på KIT.se)”.

Linda Öhrn Lernström gör sin sista dag som anställd på Kit den sista juli.

”Jag vill egentligen säga tack till alla medarbetare och kunder som jag jobbat med. Detta är dock inte ett hejdå, många av er kommer jag att fortsätta jobba med. Det är en början på något nytt som jag tror kommer att bli väldigt bra.”

Dagens Media har under dagen sökt Linda Öhrn Lernström.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kit

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.