Kit tappar nyhetschefen

2016-02-22 10:26  
"Det blir nog svårt att lyfta/tjäna pengar på digitalt när tom våra egna chefer har den här självbilden och retoriken", skriver Kit-chefen Martin Schori på Twitter.

Han skulle leda Kit:s nyhetsredaktion. Men efter mindre än ett år på Kit väljer Martin Schori att sluta. ”Jag fick ett väldigt bra erbjudande”, säger han till Dagens Media.

Kit – finansierad med en grundplåt på 50 miljoner kronor från ägaren Bonnier – började under förra året bygga upp sin nyhetsredaktion. Martin Schori värvades i maj för att som nyhetschef leda arbetet.

Åtta månader senare väljer han nu att sluta.

– Det känns tråkigt att lämna Kit och mitt team. Men Kit har en grymt bra bas att stå på och jag är övertygade att de kommer lyckas med det man vill genomföra, säger Martin Schori till Dagens Media.

Han värvas nu tillbaka till Aftonbladet, där han blir utrikesredaktör.

– Jag fick ett väldigt bra erbjudande och det låter som ett sjukt kul jobb, utrikesjournalistiken ligger nära hjärtat. Det finns en sanning om att utrikesjournalistiken inte engagerar folk och jag vill motbevisa den. Det finns mycket att göra på det digitala området, tror jag, säger Martin Schori.

Kit har under sin korta tid på den svenska mediemarknaden prisats för sin journalistik, men sajten har ännu inte gått ut med några siffror över räckvidd eller annonsintäkter.

Kits chefredaktör Robert Brännström uppger att sökandet efter Martin Schoris efterträdare nu inleds.

"Vi har varit lyckligt lottade som fått arbeta med Martin den här tiden och och önskar honom stort lycka till i sin nya utmaning", skriver Robert Brännström i ett internt meddelande som han även publicerat på Twitter.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt