lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Kissie polisanmäls – hotade journalist med misshandel

Publicerad: 22 februari 2011, 13:13
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:20

Sajten Nyheter24 polisanmäler bloggaren Alexandra ”Kissie” Nilsson.

Ämnen i artikeln:

Nyheter24Kissie

DT

Dante Thomsen

HW

Henrik Widell


Det var i ett bandat samtal med Nyheter24:s journalist Pascal Engman som Alexandra Nilsson – som bloggar under namnet Kissie – framförde sina hot.

Nyheter24 har också publicerat ljudfilen på sin sajt: 

– Du ska hålla käften och ta mina hot seriöst och du kommer få spö i kväll, fattar du det, säger Kissie till reportern, och fortsätter:

– Ta hoten jävligt seriöst, för kommer inte den här artikeln försvinna så kommer du inte kunna gå så mycket stryk du ska få, din lilla bög, sa hon.

Bakgrunden till Alexandra Nilssons ilska var en artikel på Nyheter24 där det berättades att hon delat ut högerextrema flygblad för Nationalsocialistisk front.

Nyheter 24:s ansvarige utgivare Aaron Israelson säger:

– Vi publicerade en video där Kissie och hennes bror klistrade upp klistermärken för Nationalsocialistisk Front på stan. Hon reagerade starkt på publiceringen och hotade vår nöjeschef Pascal Engman med att hon skulle skicka hem högerextrema personer till hans bostad. Där kände vi att en gräns hade passerats och valde att polisanmäla.

Varför blev hon så arg över publiceringen?

– Det är lite oklart men hon vill väl inte stå för vad hon har gjort, att sprida nazistpropaganda.

Pascal Engman kallar själv hotet för "obehagligt".

– Det är alltid obehagligt att bli hotad, särskilt med med nazister som ska stå utanför ens dörr, säger han till dagensmedia.se.

Han tillägger dock:

– Jag hoppas att hotet inte är allvarligt menat.

Fakta NSF

• Nationalsocialistisk front, NSF, är ett svenskt nazistiskt parti. Partiet bildades i Karlskrona 1994, ett av de politiska målen var att avskaffa demokratin.

• Partiprogrammet inhöll också bland annat förslag om rasbiologiska skyddsåtgärder, raskontroll, repatriering av flyktingar och invandrare.

• NSF upplöstes 2008, samtidigt bildades istället Folkfronten, ett nytt parti med i stort sett samma ledning och medlemmar. Folkfronten bytte senare namn till Svenskarnas parti, i november 2009.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev