Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag31.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Kissie i nytt blåsväder – länkade till antimuslimsk tidning

Publicerad: 19 November 2012, 14:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:04

Mindre än två år efter Alexandra "Kissie" Nilssons nazihot mot en journalist har skandalbloggaren återigen hamnat i blåsväder. Det efter ett inlägg om invandrare och hiv-vård.


Ämnen i artikeln:

Kissie

Det var i februari 2011 som Alexandra "Kissie" Nilsson hamnade i rejält blåsväder efter att ha delat ut flygblad från det nazistiska partiet Nationalsocialistisk Front. Händelsen uppdagades av Nyheter24 och i samband med detta hotade skandalbloggaren journalisten Pascal Engman med "stryk".

– Du ska hålla käften och ta mina hot seriöst och du kommer få spö i kväll, fattar du det. Ta hoten jävligt seriöst, för kommer inte den här artikeln försvinna så kommer du inte kunna gå så mycket stryk du ska få, din lilla bög, sa Alexandra "Kissie" Nilsson bland annat.

Efter att dagensmedia.se uppmärksammat flera annonsörer på innehållet i "Kissies" blogg valde samtliga att avbryta all sin annonsering på bloggen.

Sedan dess har Alexandra "Kissie" Nilsson, som till slut tvingades be om ursäkt för nazihoten, medietränats av Aftonbladets tidigare hovreporter Daniel Nyhlén och samtidigt arbetat aktivt för att städa upp sin image.

Men nu har Alexandra "Kissie" Nilsson alltså hamnat i blåsväder på grund av sina åsikter ännu en gång. I ett blogginlägg frågar "Kissie" sina läsare om de tycker att det är rätt att illegala invandrare i Sverige ska få vård om de har drabbats av hiv.

”Det handlar om en stor summa skattepengar som i stället skulle kunna gå till skolor, sjukhus, äldre", skriver hon bland annat.

Inspirationen till inlägget har hon hämtat från Dispatch International, en antimuslim tidning med rötter i counter jihad-rörelsen som startades av journalisten Ingrid Carlqvist.

Det rapporterar Nyheter24 som också har sökt "Kissie". Hon har dock valt att inte kommentera inlägget. Istället är det Daniel Nyhlén som svarar på tidningens frågor.

– Alexandra tror på människors lika värde och sin demokratiska rättighet att ställa frågor till sina läsare. Jag som publicist tycker att det är hennes rätt att få göra detta. Bedömningen av huruvida något hon skriver ska få stå kvar görs från fall till fall men jag tror att det är farligt när vi publicister blir censorer, säger han till Nyheter24.

Sedan artikeln publicerades har Alexandra "Kissie" Nilsson plockat bort länken från sin artikel.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Kissie

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.