Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Kissie: "Förlåt mig"

Publicerad: 23 februari 2011, 12:03
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:20

Efter nazihotet mot Nyheter24:s Pascal Engman - nu ber Alexandra "Kissie" Nilsson om ursäkt.


Ämnen i artikeln:

Kissie

Efter skriverierna om Alexandra "Kissie" Nilssons nazisthot mot Nyheter24:s nöjeschef Pascal Engman blev trycket från media för mycket för bloggerskan, som nu tar avstånd från sina tidigare uttalanden.

I ett öppet brev på sin blogg ber hon om ursäkt för raseriutbrottet och skriver bland annat:

"Här med tar jag avstånd från alla rasistiska och nasistiska åsikter. Jag ber dock om ursäkt för mitt utbrott på nyheter24’s reportrar. Andledningen till varför jag ragerade som jag gjorde var en den självklara andledningen att jag kännde mig så fruktansvärt kränkt."

Hon skriver också att:

"Videon är inspelad för ca 4 år sedan för till min lillebrors blogg där han ville få fler läsare, videon är alltså inte seriös och han menar inget illa i videon. Han var alltså runt 15 årsåldern, och ville enbart provocera."

Bakgrunden till bråket är att Nyheter24 publicerade ett filmklipp där "Kissie" delade ut flyers från den högerextrema organisationen "Nationalsocialistisk front". Ett klipp som "Kissie" till varje pris ville få bort.

– Ta hoten jävligt seriöst, för kommer inte den här artikeln försvinna så kommer du inte kunna gå så mycket stryk du ska få, din lilla bög, sa hon bland annat när hon ringde upp Pascal Engman.

Som dagensmedia.se berättat tidigare under dagen har flera av "Kissies" annonsörer nu valt att ta avstånd från den kontroversiella bloggerskan.

– Vi bestämde att vi inte ville ha något med henne att göra i samband med inlägget om barnmat och bantning. Det här bara bekräftar att det var rätt beslut, säger Mikael Lenstrup, affärsutvecklingschef på det Schibstedtägda internetsäljbolaget Webtraffic.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Kissie

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.