Kina blockerar Whatsapp

2017-09-26 07:51  

Meddelandeappen Whatsapp har gått från begränsad till helt blockerad i Kina. Det innebär att samtliga av Facebooks plattformar nu är otillgängliga för landets invånare.

Sedan tidigare har appens funktioner, som innebär att användarna kan skicka krypterade meddelanden till varandra, begränsats av kinesiska myndigheter.

Såväl Facebook som Instagram har även de blockerats i landet sedan många år tillbaka. Facebook förbjöds så tidigt som 2009.

Nu har myndigheterna gått steget längre, och stryper möjligheten att använda Whatsapp på fastlandet helt. Troligtvis för att stärka övervakningen inför en kommunistisk partikongress nästa månad, rapporterar flera medier.

Blockaden ses som ett bakslag för Facebook, vars grundare Mark Zuckerberg har kämpat för att få komma tilllbaka in på den kinesiska marknaden.

Facebook har än så länge avböjt att kommentera.

Mikaela Åkerman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt