Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Kikki Danielsson: "Känns som att hela Twitter är en hyllning till mig"

Publicerad: 2 augusti 2011, 07:36
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:03

Journalisten Jonas Adner märkte att den folkkära artisten var deppig genom att följa henne på Twitter. Därför startade han ett blogguppror – som tog Kicki Danielssons låt till toppen.


Det var i maj som Kikki Danielsson skapade sitt Twitterkonto. I takt med att månaderna gick blev inläggen allt mer deppiga.

"En vanlig depplördag. Hunden sjukare och katten har fått ticks i huvudet. Mister jag mina bästa vänner orkar jag nog inte så mkt mer Ger upp", skrev Kikki Danielsson bland annat den 30 juli.

De deppiga inläggen fick journalisten Jonas Adner att uppmärksamma Kikki Danielsson i ett blogginlägg med rubriken "Vi måste prata om Kikki".

"Alla som från och med nu Twitter-hånar Kikki kommer automatiskt att sättas upp på min dödslista", skrev han i inlägget som publicerades igår.

Han uppmanade också sina läsare att köpa Kikki Danielssons hitlåt "Papaya coconut" på Itunes för att visa sitt stöd för artisten.

I dag ligger låten i toppen på Itunes, det skriver Aftonbladet.

– Twitter har blivit min ljusglimt, säger Kikki Danielsson till tidningen.

Jonas Adner berättar att han tycker att Kikki Danielsson är en "superbra" person.

– Jag har följt Kikki på Twitter och sett att hon varit uppenbart ledsen, ensam och haft en tuff period. Många har hånat och drivit med henne. Jag uppmanade folk att köpa hennes låt, för jag tycker att hon är en superbra och prestigelös person, säger han till Aftonbladet.

Blogginlägget har dessutom diskuterats flitigt i de sociala medierna och Kikki Danielsson säger sig vara "överväldigad" av allt stöd.

– Jag fattade ingenting, skämtar folk med mig? Tänkte jag och var helt paff. Men det är ju fantastiskt. Det känns nästan som att hela Twitter är en stor hyllning till mig, säger hon till tidningen.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News