Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

KIA-index får tillökning

Publicerad: 18 April 2013, 04:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:48

Denna vecka ansluter sig drygt fyrtio nya mobilwebbplatser till KIA-index – ett tecken på att mobilwebben är på frammarch.


Ämnen i artikeln:

Sveriges AnnonsörerKia-indexMediekompanietCarat

KIA-index som mäter besöksstatistiken på svenska webbplatser får denna vecka tillökning i form av ett fyrtiotal nya mobilwebbplatser.

Bland nytillskotten finns bland annat ett antal lokaltidningstitlar som Bohusläningen, Corren och VK, vilka samtliga är anslutna till Mediekompaniets nätverk av mobilwebbplatser MK Mobil.

– Vi är glada över att KIA-index lista över mobilwebbplatser ökar antalet redovisade titlar, säger Tobias Eidem, ansvarig för Sveriges Annonsörers KIA-index i ett pressmeddelande.

Nils Andersson, kundansvarig på den digitala mediebyrån Carat och medlem i Sveriges Annonsörers kommitté för mobilmarknadsföring är också positiv:

– Detta är ett stort kliv framåt för KIA-index mobilmätningar. De nya listningarna mer än dubblerar antalet sajter på listan och sätter även press på andra aktörer som vill sälja mobilannonsering med lokal geografisk anknytning, säger han i pressmeddelandet.

Helen Preutz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.