Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

KD:s engagemang fortsätter att sjunka

Ebba Busch Thor. Bild: Creative Commons, fotograf Per Pettersson

ALMEDALEN 2017. Bland det som skrivs på Twitter handlar det om hur Ebba Busch Thor mer och mer verkar vilja knyta an till äldre och konservativa väljare.


Publicerad 2017-07-07 06:25
Uppdaterad 2018-04-13 14:07

Ämnen i artikeln:

Kristdemokraterna

Dela artikeln:

– Engagemanget på sociala medier de senaste åren under KD:s Almedalsdag är ingen rolig syn ur ett Kristdemokratiskt perspektiv, säger Sophie Hedestad från omvärldsbevakningsföetaget Meltwater till Dagens Media.

Att partiet sedan två år tillbaka kämpat för att komma tillbaka upp över riksdagsspärren i alla opinionsmätningar kan förmodas ha ett samband med kvantiteten av, och innehållet i dagens onlineaktivitet, enligt Meltwater.

@ svenskpolitik.nu, @unorodin och @kdriks skrev under dagen flest inlägg kopplat till Ebba Busch Thor eller Kristdemokraterna.

Användaren @HelleKlein bidrar till två av de utstickande orden i ordmolnet nedan med två separata tweets som delades sammanlagd ett 50-tal gånger.

I den första hävdar hon att Busch Thors tal hade en ”sanslös inledning” då KD-ledaren menar att vänsters och vissa liberaler använder integrationen till det sämre. I den andra nämner hon det ”patos” med vilket Ebba Busch Thor talar om våldsbejakande extremism, men att hon inte säger ett ord om nazismens närvaro i Almedalen.

Powerpoints och pensionärer

Bland det som ändå skrivs på Twitter handlar det om hur Busch Thor mer och mer verkar vilja knyta an till äldre och konservativa väljare, enligt analysen.

Det görs genom markeringar mot liberaler samt förslag på sänkt pensionsskatt (som inte är en skatt i sig, men en lägre beskattningsnivå av inkomsttagare).

Just skatteförslaget uppmärksammades på Twitter. Det skrivs om att KD ju faktiskt var med och instiftade denna skattesats, vilket ifrågasätter deras trovärdighet.

Dessutom väckte användandet av flertalet diagram och powerpoint-presentationer i samband med talet, både uppväckelse och munterhet på Twitter. I övrigt har det enligt Meltwaters analys skrivits för lite för att fler saker ska sticka ut.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.