Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Katrineholms-Kurirens tidigare chefredaktör tar över 8 Sidor

Publicerad: 11 juni 2020, 09:39

Katrineholms-Kurirens före detta chefredaktör Marie Hillblom lämnade Sörmlands Media i samband med att NTM tog över förra våren. Nu står det klart att hon tar över den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor.

Foto: Stina Järperud/Katrineholms-Kuriren

Marie Hillblom, tidigare chefredaktör på Katrineholms-Kuriren, har utsetts till ny chefredaktör för den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor.


Ämnen i artikeln:

Katrineholms-Kuriren

I samband med att NTM köpte Sörmlands Media gjordes Eva Burman till chefredaktör för samtliga titlar i Sörmland. Därmed försvann Marie Hillbloms och Anna Falks tjänster som chefredaktör och ansvarig utgivare för Katrineholms-Kuriren respektive Södermanlands Tidning.

Efter det har Marie Hillblom arbetat som reporter inom Hakon Media. Men nu står det klart att hon tar över 8 Sidor, en nyhetstidning på lättläst svenska som riktar sig till läsare som behöver ett enklare språk.

På 8 Sidor ska Marie Hillblom bland annat arbeta för att 8 Sidor ska nå ut till fler.

– Behovet av att förstå vad som händer i samhället är större än någonsin och fler behöver få upp ögonen för 8 Sidor. Jag ser fram emot att tillsammans med redaktionen bygga en ännu starkare journalistik och ge röst till fler, säger Marie Hillblom i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Informerade medborgare ger ett starkare samhälle och en starkare demokrati. Att vara med och producera och publicera lättläst och kvalitativ nyhetsjournalistik som ger fler chansen att hänga med i vad som händer är det som lockar mig till 8 Sidor.

Hon tillträder sin nya tjänst efter sommaren i samband med att den nuvarande chefredaktören Bengt Fredriksson återgår till att arbeta som journalist på redaktionen parallellt med sitt författande av lättlästa böcker för LL-förlaget.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Katrineholms-Kuriren

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev