Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Katrin Zytomierska i samarbete med Swedish Match

Publicerad: 11 Maj 2012, 08:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:22

Nu släpper Katrin Zytomierska en bok om snus, i samarbete med Swedish Match. Enligt bloggerskan handlar det dock inte om att marknadsföra tobaksföretagets varumärke.


Ämnen i artikeln:

Bingo RimérKatrin ZytomierskaSwedish match

Bloggaren och företagaren Katrin Zytomierska släpper nu en bok tillsammans med fotografen Bingo Rimér och journalisten Hugo Rehnberg. "Snusboken" innehåller allt från historia, vetenskap om snus och berättelser från kvinnor som snusar.

Boken är skriven i samarbete med Swedish Match, som bidragit med informationsmaterial och även sina egna läkare för intervjuer. Några pengar ska enligt Katrin Zytomierska inte vara inblandade.

– Swedish match har ju inte gett oss några kontanter, men de har varit behjälpliga när det gäller information. Utan dem hade det tagit en oerhörd tid att göra klart boken, men det handlar inte om att marknadsföra dem, säger Katrin Zytomierska till dagensmedia.se

Fotona, som illustrerar sexiga kvinnor som håller i snusdosor, är tagna av Bingo Rimér. I boken trycker Katrin på att hon är en stureplanstjej som också snusar. Idén är sprungen ur avsaknaden av en bok om snus och viljan att förändra synsättet på kvinnor som snusar som "osmakliga".

– Det går inte en dag utan att någon kommenterar att jag tar en prilla. Är det inte tjejer som tycker det är äckligt så är det killar som tycker att det är manshaftigt, säger Katrin Zytomierska.

Katrin Zytomierska säger själv att boken riktar sig till dem som är intresserade av snus och är stolta över den svenska produkten. Själv ser hon ingenting negativt med att snusa.

– Man ska inte känna sig dålig om man tar ett glas vin eller använder nikotin. Tvärt om ska man vara stolt över att tillföra lite njutning till livet, det är så jag ser på det, säger hon.

Tror du att detta kommer väcka negativa reaktioner?

Sverige är fullt med pekpinnar och moralkärringar, men jag har absolut inget problem med att möta den kritiken i så fall. Snusdebatten är på tapeten nu, jag tycker att många går ut och står upp för produkten, även jag.

Matilda Niang

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.