Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Katastrofposter kallar till Aftonbladets fackmöte

Publicerad: 2 Mars 2012, 13:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:30

När Aftonbladets journalistklubb kallar till årsmöte gör de det med hjälp av en poster från katastroffilmen 2012.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Enligt Maya-kalendern går jorden under 2012 och det är precis vad som händer i katastroffilmen med samma namn. Och när journalistklubben på Aftonbladet kallar till årsmöte gör de det med hjälp av en modifierad poster från filmen.

På affischen syns ett sammanfallet Schibsted-hus vackla vid avgrundens rand, medan en vit Schibsted-helikopter flyger ut ur bild, lämnande eländet bakom sig.

– Vi väljer varje år att kalla till möte med hjälp av en omgjord filmposter. När vi diskuterade vilken film vi skulle välja i år droppade någon 2012 med en gång, säger Jenny Ågren, fackklubbsordförande på Aftonbladet.

Anledningen till motivet är, säger hon, att det nu ett år gamla Schibsted-huset inte har levt upp till de anställdas förväntningar. Problemen med huset har dagensmedia.se skrivit om i tidigare artiklar. Hon tillägger:

– Sedan finns det ju förstås andra undermeningar med det här motivet men det är inget jag vill säga något mer om.

Schibsted gick förra året ut med ett sparpaket om 150 miljoner kronor, varav 100 miljoner kronor ska sparas in på Aftonbladet. Något som påverkar 85 tjänster på tidningen.

– Vi har inte hört några sura kommentarer från cheferna men däremot från väldigt många kolleger som tycker att affischen var fyndig och rolig, säger Jenny Ågren.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.