tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Katarina Strömberg tar över Internetworld

Publicerad: 17 oktober 2014, 07:49
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:25

Både chefredaktör och redaktionschef har lämnat under loppet av några månader.


EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


I juni stod det klart att Magnus Höij lämnade jobbet som chefredaktör på Internetworld för att istället bli ny vd för Svenska Teknik & Designföretagen.

Nu lämnar även Linus Larsson jobbet som redaktionschef för tidningen. Linus Larsson, profilerad medarbetare på tidningen och författare till flera böcker, värvas som ny it-reporter på Dagens Nyheter.

Dagens Media kan berätta att Katarina Strömberg blir ny chefredaktör. Hon har tidigare arbetat som redaktionschef på tidningen, men har under det senaste året varit föräldraledig.

Fredrik Agrén, ansvarig utgivare för Internetworld.se, hymlar inte med att Magnus Höijs och Linus Larssons avhopp är kännbara.

– Det är supertråkigt när så framträdande personer går vidare i karriären. Men jag är övertygad om att Katarina kommer att kliva fram väl för Internetworld, säger han.

Hon tillträder den 1 november.

Sedan ett drygt år tillbaka existerar Internetworld enbart på webben. Beslutet att skrota papperstidningen togs då man ansåg att tidningen ”hör hemma på webben” och att läsarna primärt finns där. Enligt de senaste siffrorna från Kia-Index har sajten 26 000 unika besökare.

– Det har gått utmärkt bra, över förväntan. Det är ett stekhett område, trafiken finns där och vi lockar nyckelpersoner inom branschen, säger Fredrik Agrén om den papperslösa tillvaron.

I dagsläget är det inte klart om man ska tillsätta en ny redaktionschef för att ersätta Linus Larsson.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev