tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Kändisar hyllar sina lärare

Publicerad: 22 februari 2012, 10:01
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:32

Skolverket går nu vidare med sin kampanj "För Det Vidare" och låter kändisar såsom Fredrik Wikingsson och Cissi Wallin hylla sina lärare.

Ämnen i artikeln:

Le Bureau

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Dagens Media skrev i höstas om Skolverkets nya sajt www.fordetvidare.se som ska få fler unga att vilja söka till läraryrket.

Nu fortsätter Skolverket sin kampanj och släpper filmer med tio olika kändisar som hyllar sina forna lärare.

Bland annat berättar Cissi Wallin, Fredrik Wikingsson och Anton Hysén om de lärare som betytt mycket för dem. Tittaren får även se mötet mellan kändisarna och deras lärare och höra lärarna berätta om sitt yrke och hur kändisarna var som elever.

– Detta är en del i vårt idésyfte att få fler unga att vilja bli lärare. Filmerna har bara varit ute en dag, men vi har fått jättepositiva reaktioner. Filmerna är starka och de verkar ha gått hem, säger Ann-Charlotte Gunnarson, informationschef på Skolverket, till dagensmedia.se.

Filmerna, som är producerade tillsammans med B-Reel och Le Bureau, kommer att gå som korta tv- och radiospotar senare i vår. Dessutom arbetar Skolverket för att sprida filmerna i sociala medier, bland annat via sin Facebooksida och Youtube.

Som en del i kampanjen kan användarna även gå in på sajten och hylla sin egen lärare. Dessa hyllningar samlas sedan på en Sverigekarta där besökare kan se vilka skolor som får flest hyllningar.

Se tre av filmerna nedan:

<iframe width="442" height="249" src="http://www.youtube.com/embed/X5zH49K7s7c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="442" height="249" src="http://www.youtube.com/embed/YEeAy_qYQM8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="442" height="249" src="http://www.youtube.com/embed/0UxSjDqKwes" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev