Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Kanal 5 släpper Iphone-app

Publicerad: 29 september 2010, 08:38
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:37

Kanal 5 lanserar en Iphone-app med egenproduktioner och bloggar. Lanseringen sker i samarbete med The Phone House.


Kanal 5 går i SVT:s och TV4:s fotspår och lanserar inom kort en tv-app för Iphone. Appen innehåller upp till två veckor gamla avsnitt av husets egenproduktioner. Den har även blogginnehåll, en påminnelsetjänst och social funktionalitet för spridning av innehållet i användarnas nätverk.

Appen har än så länge bara gratis innehåll som ska reklamfinansieras, men planen är att addera en betaltjänst för tittare som vill se äldre program och inköpta serier, precis som i Kanal 5 Play.

– Vi ser appen som ett promotionfönster för tv-kanalen, vår webbtjänst och för operatörernas mobil-tv-erbjudande, men på sikt ska den vara en lönsam affär i sig, säger Daniel Cedercrona, chef för nya medier på Kanal 5.

The Phone House sponsrar lanseringen och exponeras med reklamfilm i spelaren och annons er i program-scrollen. Samarbetet syns även i tv med kanalgrafik och reklamfilm.

– Vi kommer att lägga stort fokus på annonsörernas exponering i appen framöver, säger Henrik Svensson, som leder projektet på Kanal 5.

Appen har utvecklats tillsammans med Monterosa och Suddenly.

Synnöve Almer

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev