Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Kallar krönikörerna för "tjejerna": "Tre damer har skrivit varsin bra krönika”

Publicerad: 18 Augusti 2015, 08:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:54

Hallå där… Thomas Ejderhov, chefredaktör för Idrottens Affärer, som väljer att marknadsföra sina kvinnliga krönikörer som ”tjejerna”.


Hur puffar man för tre kvinnliga krönikörer år 2015? Nättidningen Idrottens Affärers svar på den frågan damp under tisdagsmorgonen via publikationens nyhetsbrev.  

”Tjejerna dagens krönikörer”, lyder rubriken.

I brödtexten fortsätter man att skriva:

”Idag går tjejerna i spetsen hos oss på Idrottens Affärer. Lisbet Olofsson, Camilla Hending och Cecilia Giertta skriver varsin krönika om heta ämnen.”

Thomas Ejderhov, chefredaktör för Idrottens Affärer, ser inget märkligt med att kalla tre kvinnliga krönikörer för ”tjejerna”.

– Vi är stolta över att vi har tre kvinnor som återkommande skriver krönikor hos oss. Idag sammanföll det att de tre ledde sajtens utbud, säger han.

Du tycker inte att det är förminskande att kalla tre kvinnliga krönikörer för ”tjejerna”?

– Nej, det finns ingen värdering i det. Jag betraktade tre kvinnors insats för sajten som var bra, det ville jag visa tydligt i nyhetsbrevet.

Brukar ni kalla era manliga krönikörer för ”pojkarna”?

– Grabbar, pojkar, karlar eller män. Det finns olika definitioner som passar vid olika tillfällen.Tre damer har skrivit varsin bra krönika och det toppade vi nyhetsbrevet med. Det är ingen kärnforskning.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.