Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Källa: Yahoo spionerar åt myndigheter

Publicerad: 5 Oktober 2016, 07:15
Uppdaterad: 5 Oktober 2016, 07:55

Yahoo byggde eget program för att massövervaka användarnas mejl på uppdrag av amerikansk underrättelsetjänst, uppger flera källor med insyn för Reuters.


Ämnen i artikeln:

YahooFacebook

Yahoo har låtit skanna av hundratals miljoner användares epostkonton på uppdrag av NSA och FBI, skriver Reuters. Anledningen ska vara att internetjätten ingått ett avtal med säkerhetstjänsterna.

Med hjälp av ett egenbyggt program ska Yahoo ha kunnat avlösa användarnas mejl, men det är inte känt vilken information underrättelsetjänsterna letat efter eller vilken data som överlämnats.

Enligt två tidigare anställda var det Yahoos tidigare informationssäkerhetschef Alex Stamos, nu anställd på Facebook, som skrev på avtalet. Han avböjer kommentar till Reuters.

– Yahoo är ett laglydigt företag och följer lagarna i USA, sade Yahoo i ett uttalande till Reuters men avböjde ytterligare kommentarer.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

YahooFacebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.