Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Journalisterna var "packade" – missade Ebbot Lundberg-scoopet: "Det blev några öl"

Publicerad: 19 januari 2015, 12:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

Det är varje journalists värsta mardröm – att missa ett scoop som händer rakt framför näsan på en. Det var precis vad som drabbade sajten Festivalrykten.


DT

Dante Thomsen


Han är en riktig tungviktare i den svenska popscenen – och tydligen också för tung för taket på Svenska Grammofonstudion i Göteborg.

Det var vid 04-tiden på lördagsmorgonen som Ebbot Lundberg – som var på plats för en privat förfest till P3 Guld-galan – plötsligt rasade genom taket.

Popnestorn föll en våning ner och landade rakt på Dolores Haze-medlemmarna Groovy Nickz och Groovy Fucks säng.

– I samband med det gick elen på halva övervåningen och det var glas, träsplitter och blod i hela rummet, säger Groovy Nickz till Gaffa.

Gaffas avslöjande har rewritats av tidningar som Svenska Dagbladet, Expressen, Nyheter24, Upsala Nya Tidning, Aftonbladet och Metro.

Även Göteborgs-Posten har skrivit om kraschen – samt gjort uppföljningen " Så mår Ebbot Lundberg efter fallet genom taket".

Men nyheten hade kunnat avslöjas tidigare av sajten Festivalrykten som hade flera utsända på plats. Problemet? De var för onyktra för att greppa nyhetsvärdet.

" Vi hade flera skribenter på plats – som var med och upptäckte händelsen – men alla var för packade för att ens uppmärksamma nyhetsvärdet i det här. Synd, Gaffa tog bollen ifrån oss istället", skriver Festivalrykten på den egna sajten.

Martin Kørra är skribent på Festivalrykten och var en av de medarbetare som var på plats på festen.

– Jag såg inte när det hände men plötsligt började folk skrika och gapa om att det var ett stort hål i taket. Jag kom in där och det var en massa glasskärvor och blod på lakanet. Sedan kom min kompis in och blev helt tokig när han hörde vad vi pratade om. Han hade nämligen pratat med Ebbot i kön och han hade betett sig lite underligt och blödde från händerna och hade gips i håret, säger Martin Kørra till Dagens Media.

Oj, det låter dramatiskt?

– Det var roligt framför allt.

Hur mycket hade ni druckit egentligen?

– Haha, ja det blev några öl. Det var någon som hade tappat ett flak öl som vi fick tag på.

Känns det surt att ni missade scoopet?

– Det är mest kul att ha upplevelsen i bagaget. Och vi hoppade ju på den hyfsat bra dagen efter ändå.

Har ni lärt er någonting?

– Att dricka med måtta.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev