Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Journalist uthängd av basketlag

Publicerad: 16 april 2014, 06:52
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:41

Expressenjournalistens rapportering om Stockholm Eagles har upprört klubben så pass mycket att de hängt ut henne på sin officiella Facebooksida.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Med namn, mejladress och bild hängs den kvinnliga journalisten ut på basketlaget Stockholm Eagles officiella Facebooksida. Där anklagas hon även för att vara antisemit.

"Expressenjournalisten som även förra året skrev en massa lögner om Eagles är igång igen", skriver sidans administratör inledningsvis.

Bakgrunden till Eagles reaktioner är att Expressen granskat lagets ekonomi. Enligt Expressens artiklar har fyra av klubbens spelare inte fått sina löner. Tidningen uppger även att Eagles har en skuld på drygt 130 000 kronor till Stockholms stad och basketklubben Melbas.

"Hon granskar som vanligt Eagles och skriver att klubben har skulder men glömmer nämna att alla klubbar inom elitidrott har skulder. (…) Jag kan inte förstå om det är sin atesemitiska läggning eller främlingshat som driver dig", fortsätter sidans administratör.

Inlägget har även delats av Facebooksidan "Basketettan", där flera klubbar representeras.

"Vi måste få reportrar som denna att förstå att det inte är okej att skriva om våra klubbar och vår sport på ett förnedrande sätt. Vi kämpar alla med våra klubbar och behöver inte hennes negativa skriverier”, står det skrivet på "Basketettan".

Detta har upprört flera av sidans medlemmar och en representant för Alvik Basket skriver:

"Man kan få intrycket av att åsikterna delas av de övriga klubbarna i Basketettan, vilket inte är fallet! Att hänga ut en person med bild och namn och med anklagelser som i sammanhanget är helt befängda är bara obehagligt."

När Dagens Media når Expressenjournalisten vill hon inte uttala sig.

– Jag vill inte kommentera det där. Vi håller på att kolla upp det själva för att se hur vi ska gå vidare, säger hon till Dagens Media.

Pär Ullrich

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.