onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Jonas Wiwen-Nilsson lämnar vd-posten på Realtid

Publicerad: 30 september 2020, 12:47

Jonas Wiwen-Nisson, vd och grundare av Realtid, kliver av vd-uppdraget.

Foto: Johan Marklund

Finanssajten Realtids grundare, Jonas Wiwen-Nilsson, lämnar vd-posten men fortsätter som ledamot av bolagets styrelse.

Ämnen i artikeln:

Realtid

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Grundaren, delägaren och vd:n Jonas Wiwen-Nilsson startade Realtid, som ges ut av Realtid Media AB, i början av 2000-talet. Genom åren har finanssajten återkommande brottats med ekonomiska problem. I fjol rapporterade Dagens Media om växande skulder, men Jonas Wiwen-Nilsson trodde då att 2020 skulle bli året då det vände.

Så blev det inte. Bolagets resultat (EBIT) för 2019 landade på -8,9 miljoner, vilket är två miljoner sämre än än året innan. Samtidigt omsatte Realtid 2019 3,1 miljoner kronor. Att jämföra med 3,6 miljoner 2018.

Men trots utmaningarna händer det mycket på Realtid. Under 2019 inledde sajten arbetet med att skapa en prenumerationstjänst och nu till hösten är planen att Realtid ska gå över till att i huvudsak vara en prenumerationsbaserad produkt.

Utöver detta planeras också återigen en börsnotering av bolaget. Mot den bakgrunden genomförde Realtid Media i våras en nyemission.

LÄS OCKSÅ: Fortsatt nedåt för Realtid

Men nu kliver alltså vd:n Jonas Wiwen-Nilsson av vd-posten.

– Efter många år av hård kamp är det med stor tillfredsställelse jag konstaterar att vi på många sätt befinner oss i den position vi så länge strävat efter, och vi går nu in i nästa fas i bolagets utveckling. I skenet av det känns det helt rätt att för mig som grundare lämna över stafettpinnen som vd, och jag ser fram emot att fortsätta arbete med verksamheten från styrelsen, säger Jonas Wiwen-Nilsson i ett pressmeddelande.

Beslutet fattades i enighet med resten av styrelsen.

– Jonas Wiwen-Nilsson har tillsammans med redaktionen gjort ett enormt jobb som byggt upp Realtid.se till den välrespekterade journalistiska produkt det kommit att bli. Bolaget går nu in i en ny fas, som en noterad verksamhet med fokus på lönsamhet. Vi är eniga om att tiden är rätt att se över vd-rollen i bolaget, säger Karl Samuelsson, styrelseordförande Realtid Media.

Nu inleds rekryteringsprocessen av en ny vd. Under tiden kliver Björn Hemmingsson in som interims-vd.

Om Realtid

Den onlinebaserade finanstidningen Realtid grundades av Jonas Wiwen-Nilsson 2002.

 

I december 2016 efter en nyemission gick investmentbolaget AB Custos in med 4 miljoner kronor i Realtid Media AB, motsvarande 23,6 procent av aktierna.

 

Camilla Jonsson är redaktionschef och ansvarig utgivare.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev