Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Jonas Dahlquist till Digitas

Publicerad: 24 november 2011, 09:22
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

Eniros marknadschef Jonas Dahlquist blir vd på Digitas. Lisa Knutsson Amatiello lämnar byrån.


Som dagensmedia.se kunde avsöja i går, lämnar marknadschefen Jonas Dahlquist Eniro för att gå tillbaka till kundsidan.

I dag står det klar att han tar över som ny vd på digitala byrån Digitas.

– Det är en jättespännande möjlighet som jag inte kunde tacka nej till. Efter att ha jobbat enbart med digital kommunikation i två år, med stort fokus på mobilt och sökmarknadsföring, tror jag att jag har mycket kompetens att tillföra, säger Jonas Dahlquist till dagensmedia.se.

Digitas, som ingår i Publicis-nätverket Vivaki, där även Starcom och Zenith ingår, har i dag tolv medarbetare, nio av dem har anställts under det senaste året.

– Det är som en ny byrå med nya medarbetare och nya kunder. Jag kommer att ta vid där Lisa slutar, säger Jonas Dahlquist.

Målet är att växa.

– Vi ska definitiv bli en större byrå, och växa snabbare än marknaden. Men det finns inte någon konkret målsättning än, säger Jonas Dahlquist.

Han stannar på Eniro till årsskiftet, efter två år som marknadschef, och börjar sitt nya jobb i mitten av januari. Känslorna är kluvna inför att lämna bolaget.

– Mediebilden av Eniro stämmer inte överens med upplevelsen internt. Jag tycker att vi har fått mycket gjort på kort tid under mina två år, med flera nya tjänster och produkter, säger Jonas Dahlquist.

– Men chansen att få driva en byrå som Digital, i det skick som den befinner sig, var omöjlig att stå över, fortsätter han. 

Digitas nuvarande vd Lisa Knutsson Amatiello lämnar byrån utan något nytt jobb att gå till. Hon har varit vd i Digitas från start och ledde innan dess 1.1.3 som ombildades till Digitas 2008. Sammanlagt blir det tolv år på byrån.

– Digitas är i ett läge nu där vi har en stark, intressant kundbas och en stabil och kompetent organisation. Under det här året har vi börjat arbeta med tio nya kunder, jag har rekryterat nio nya medarbetare och vi har vänt resultatmässigt inför 2012. Nu känns det som god timing att ta mig an nya utmaningar och Jonas känns helt rätt för Digitas. Personligen har jag inte bestämt vad jag skall göra och håller dörren öppen för möjligheter både i och utanför reklambranschen, säger hon i ett pressmeddelande.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.