Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Jnytt: "SMP vågar inte ta det öga mot öga"

Publicerad: 28 Januari 2011, 05:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:23

Efter kvällstidningarna - nu har nästa storleksbråk blossat upp. Landsortstidningarna jnytt.se och Smålandsposten hävdar båda att de är störst.


Ämnen i artikeln:

Smålandsposten

Det var i ett pressmeddelande som gick ut till alla de stora medierna som jnytt.se slog på stora trumman och basunerade ut att de nu är den största nättidningen i Småland.

Ett tilltag som fick Smålandspostens nyhetschef Johan Persson skicka ett snabbt författat svar, som återigen togs emot av de stora mediehusen:

"Kan ni vara vänliga att korrigera uppgiften om Smålands största nyhetssajt. smp.se är störst senaste veckan, 86 683 mot 74 953 för jnytt, och största nästan varje annan vecka också enligt KIA-index."

Daniel Bacelj, digital chef för Hallpressen som driver jnytt.se, svarade på kritiken och menade att siffrorna är öppna för tolkning, men att det ändå gick att skönja en tydlig trend ur statistiken.

– Jag tror inte att de kan säga att de är störst i Småland längre. De är skraja för att vi har seglat upp som ett hot och därför känner de sig hotade och trampade på tårna, säger Daniel Bacelj till dagensmedia.se.

Men Daniel Baceljs svar gav bara Johan Persson ytterligare vatten på kvarnen:

" Precis, grunden för all seriös journalistsik är korrekta uppgifter, det var därför jag bad om en korrigering. Vi är överens om att ni har vuxit till er, men att smp.se fortfarande är störst. Och vi har faktiskt inlett 2011 starkare än 2010."

Daniel Bacelj ger dock inte mycket för anklagelserna om oseriös journalistik.

– Vi ökar och de stagnerar. Då väljer Johan Persson att gå till attack genom media. Det är som att han inte vågar ta debatten med oss och ropar på stora vargen istället.

Har ni haft någon kontakt utöver mejlväxlingen?

– Nej, Johan Persson valde att gå ut offentligt. Men vi har inga hard feelings över det här även om det alltid är roligt att vara störst. Det är en kul fight och Smålandsposten är fantastiskt duktiga. Det unika i det här är att de är en hel redaktion medan vi är fyra journalister som på kort tid har jobbat oss upp.

Vad tycker du om att diskussionen har skett offentligt?

–  Jag tycker han kunde ta diskussionen med mig. Det är som när man var liten och gick till fröken för att få lite stöd. Man vågar inte ta det öga mot öga.

Samtidigt tonar Daniel Bacelj ner motsättningarna.

– De har alltid varit störst. En fjäder i hatten till dem, men nu flåsar vi dem i nacken. Nästa år vid samma tidpunkt då är vi störst och kan vi gå ut med ett nytt pressmeddelande. Men vi gör ingen stor sak av det här.

Dagensmedia.se har sökt Johan Persson.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Smålandsposten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.