Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

JK lägger ned förundersökningen mot Dagens Media

Publicerad: 18 Maj 2011, 07:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:10

Justitiekanslern har valt att lägga ned förundersökningen mot dagensmedia.se som saknat en databasanmälan. Därmed är inte chefredaktören Fredrik Svedjetun längre misstänkt för brott.


Det var tidigare i år som Justitiekanslern noterade att dagensmedia.se glömt att göra en databasanmälan för sajten.

Därför valde myndigheten att inleda en förundersökning mot Fredrik Svedjetun, chefredaktör och ansvarige utgivare, som misstänktes för "brott mot anmälningsskyldigheten”.

Fredrik Svedjetun – som riskerade ett fängelsestraff – var kallad till förhör i juni, men nu har JK alltså valt att istället lägga ned utredningen.

Bland annat skriver JK:

"Det finns inte anledning att anta annat än att Dagens Medias åsidosättande av reglerna har skett till följd av ett förbiseende", skriver JK. En databasanmälan är numera gjord.

– Jag tycker det är rimligt och glädjande att JK väljer att lägga ner förundersökningen. Det positiva med de här händelserna är att många medieföretag har fått upp ögonen för kravet på databasanmälan, säger Fredrik Svedjetun och fortsätter:

– Både jag och Sveriges Tidskrifter har fått många frågor om det här, och förhoppningsvis innebär det att färre slarvar som jag har gjort.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.