Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Jimmie Åkesson skriver öppet brev - vill bli bemötta som andra partier

Publicerad: 1 April 2010, 10:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:56

Sverigedemokraternas partiordförande Jimmie Åkesson skriver med anledning av den begynnande valrörelsen ett öppet brev till landets chefredaktörer.


I brevet, som skickades ut på torsdagen, vädjar han om att Sverigedemokraterna ska bli behandlade och bemötta på samma sätt som övriga partier.

– Vi förväntar oss inte en större bevakning än vad som är rimligt i förhållande till vår storlek, vi förväntar oss inte avsaknad av den kritiska granskning som alla politiska partier underkastas i en fungerande demokrati och vi förväntar oss inte silkesvantar, skriver Jimmie Åkesson i brevet.

Han menar att Sverigedemokraterna måste få synas i program, insändare och debattartiklar och att deras politiska förslag ska få samma utrymme som de andra partierna. Han hoppas också på en debatt med sina politiska motståndare ”i god demokratisk ton”.

Jimmie Åkesson passar i brevet på att anklaga vänsterextremister för att ligga bakom misshandel av partimedlemmar och sabotage av möten.

– Vänsterextremister har i åratal saboterat våra möten, överfallit våra medlemmar och har även med grovt våld gett sig på ledande företrädare såsom vår pressekreterare och hans flickvän, samt vår ungdomsförbundsordförande. Detta har konsekvent tystats ner och bagatelliserats.

Han fortsätter brevet med att skriva att det är ”magstarkt” av motståndarna att anklaga Sverigedemokraterna för att söka rollen som martyrer för att de öppet tar upp överfall av kampanjande medlemmar.

– Jag önskar inte vara martyr. Jag önskar vara partiledare och ställa mitt politiska budskap mot väljarnas förtroende. Ingenting annat. Men det förutsätter en realistisk möjlighet att få kommunicera mitt budskap, på såväl redaktionellt utrymme som på reklamplats.

Therese Johansson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.