Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Jättarna går samman – skapar global VR-förening

Publicerad: 8 December 2016, 07:52
Uppdaterad: 8 December 2016, 07:52

Aktörer så som Google, HTC och Oculus vill genom VR-föreningen "Global Virtual Reality Association" arbeta för att maximera VR-teknikens potential.


Ämnen i artikeln:

GoogleVR

VR-branschen har gått från att först drivas primärt av mindre start up-bolag till att allt mer domineras av jättar som Google, HTC och Oculus, skriver Techcrunch.

Branschen är fragmenterad och risken att misslyckas med sina VR-satsningar är stor. Av den anledningen går Google, HTC, Oculus, Samsung, Sony och Acer samman och bildar "Global Virtual Reality Association" (GVRA).

Syftet med föreningen är att den ska hjälpa till att "låsa upp och maximera VR:s potential".

Det som branschen faktiskt törst efter, menar Techcrunch, är en viss form av standard när det kommer till mjukvara och hårdvara.

Som det ser ut nu är de olika tillverkarnas produkter inte kompatibla med varandra. Spel som köpts i en Oculusbutik går till exempel inte att spela på HTC Vive.

Men Valve som gör Steambutiken och SteamVR-plattformen för HTC Vive och andra aktörer är inte medlem i den nya globala VR-föreningen, vilket tyder på att en standard inte är på tapeten.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GoogleVR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.