Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Jättarna går samman – skapar global VR-förening

Aktörer så som Google, HTC och Oculus vill genom VR-föreningen "Global Virtual Reality Association" arbeta för att maximera VR-teknikens potential.


Publicerad 2016-12-08 07:52
Uppdaterad 2016-12-08 07:52

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:

VR-branschen har gått från att först drivas primärt av mindre start up-bolag till att allt mer domineras av jättar som Google, HTC och Oculus, skriver Techcrunch.

Branschen är fragmenterad och risken att misslyckas med sina VR-satsningar är stor. Av den anledningen går Google, HTC, Oculus, Samsung, Sony och Acer samman och bildar "Global Virtual Reality Association" (GVRA).

Syftet med föreningen är att den ska hjälpa till att "låsa upp och maximera VR:s potential".

Det som branschen faktiskt törst efter, menar Techcrunch, är en viss form av standard när det kommer till mjukvara och hårdvara.

Som det ser ut nu är de olika tillverkarnas produkter inte kompatibla med varandra. Spel som köpts i en Oculusbutik går till exempel inte att spela på HTC Vive.

Men Valve som gör Steambutiken och SteamVR-plattformen för HTC Vive och andra aktörer är inte medlem i den nya globala VR-föreningen, vilket tyder på att en standard inte är på tapeten.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.