Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Jättarna går samman – ska stoppa terrorism

Publicerad: 27 Juni 2017, 08:15
Uppdaterad: 27 Juni 2017, 08:28

Techgiganterna Facebook, Twitter, Youtube och Microsoft i allians för att stoppa spridningen av innehåll från extremister.


Ämnen i artikeln:

FacebookGoogle

Global internet forum to counter terrorism, är namnet på den grupp som Facebook, Youtube, Twitter och Microsoft har grundat för att stoppa extremistiskt material på nätet, skriver CNN.

Tech-jättarna ska dela tekniska verktyg för att bekämpa terroristprogaganda och våldsamt innehåll. Gruppen ska även beställa forskning för att se hur framtida investeringar borde göras på området.

"Vi kommer arbeta med anti-terroristexperter inklusive regeringar, grupper i civilsamhället, akademiker och andra företag för att delta i gemenskap kunskap om terrorism", skriver Twitter i ett blogginlägg.

Bolagen har press på sig att komma till rätta med problemet från både USA och Europeiska länder. Storbritanniens premiärminister Theresa May sade i samband med den dödliga terrorattacken i London att landet "inte kan tillåta den typen av ideologi få den frihet den behöver för att gödas. Ändå är det precis vad internet och de stora företagen som tillhandahåller internetbaserade tjänster gör".

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FacebookGoogle

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.