Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Jan Scherman går in i News55

Publicerad: 23 januari 2018, 08:21
Uppdaterad: 23 januari 2018, 08:35

News55 genomför nyemissioner om 8 miljoner kronor. Jan Scherman är en av de som går in i bolaget i samband med nyemissionerna.


News55 genomför två nyemissioner för att stärka bolagets finansiella ställning. De två nyemissionerna består dels av en riktad emission till en grupp nya investerare om 416 667 aktier och dels en företrädesemission om högst 254 296 aktier. I den senare emissionen är det även möjligt för allmänheten att teckna aktier.

Totalt handlar det om emissioner om högst 8 miljoner kronor. Den riktade emissionen tillför bolaget 5 miljoner kronor och företrädesemissionen 3 miljoner kronor. Tekningskursen för emissionerna är satt på 12 kronor per aktie.

Samtidigt meddelar även News55 att de tidigarelägger bokslutskommunikén för janurari-december 2017 till 1 februari 2018. 

Bakgrunden till att News55 ser ett behov av att stärka sin finansiella ställning är att bolaget stött på motgångar under hösten i form av sämre printförsäljning än väntat. Det handlar även om att News55 beslutat att avbryta satsningen på B2B-mässor.

– Vi märker av ett stort intresse för våra digitala tjänster och våra mässor som vänder sig till målgruppen 55+. Vår orderstock och våra avtalade intäkter för digital annonsering och event har aldrig varit så här höga. De två nyemissionerna ger oss ett nödvändigt kapitaltillskott för att kunna få full utväxling på vår stärkta position, säger Fredrik Lundberg, vd och medgrundare av News55, i ett pressmeddelande.

En av de som tecknar den riktade emissionen är Jan Scherman, tidigare vd på TV4 och affärsområdeschef TV på Aftonbladet, och hans fru Margareta Scherman. Totalt tecknar de 10 000 aktier via eget bolag, vilket innebär att de går in med 120 000 kronor.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.