Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Jan Helin till Svenska Dagbladet: ”Förlåt oss”

Publicerad: 20 Januari 2011, 13:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:24

UPPDATERAD. Redan första veckan i nya Schibstedhuset har en grannfejd brutit ut. Aftonbladets chefredaktör Jan Helin har tvingats be Svenska Dagbladet om ursäkt – och läxa upp sin egen personal.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetJan HelinLena K SamuelssonAftonbladet

Det var i onsdags i förra veckan som Jan Helin såg sig tvungen att skicka ut ett mejl till alla på Aftonbladet, med en skarp uppmaning att låta Svenska Dagbladets medarbetare vara i fred.

Bakgrunden var att en grupp röksugna Aftonbladetanställda – på väg till terassen på plan 5 där det är tillåtet att röka – gick vilse och förirrade sig in på Svenska Dagbladets redaktion.

Det utlöste stor irritation på Svenska Dagbladet, bland annat ska Aftonbladets medarbetare ha anklagats för att ha försökt ”stjäla nyheter”. Chefredaktör Lena K Samuelsson ska därför ha krävt en ursäkt av Jan Helin, och ett stopp för ofoget.

Det ledde till att Jan Helin mejlade hela sin personal, han skrev bland annat: ”Det är självklart oerhört störande för våra kollegor på SvD om vi använder deras centralredaktion som genomgångsrum. Alltså slutar vi med det omedelbart.”  Samtidigt skickade han också ett mejl till alla på Svenska Dagbladet – för att be om ursäkt.

Nu tonar parterna ner händelsen.

– Ja våra sinnrika reportrar hittade en genväg som de använde på väg till matsalen. Men här är alla vänner, jag har inte sett några slagsmål bryta ut ännu, säger Olof Brundin, informationsdirektör på Schibsted.

Lena K Samuelsson, chefredaktör och ansvarig utgivare för SvD:

– Det här är en minigrej. Första dagarna var det några kolleger som inte riktigt hittade runt i det nya huset på väg till matsalen. Då har vi på respektive sida sagt att det är viktigt att vi har en öppenhet i huset men att vi hittar våra rätta vägar.

Och kommentaren om försök till nyhetsstöld?

– Nej, nej, inget sådant.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.