Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Jan Helin om Instant articles: ”Vore förmätet att stå utanför”

Publicerad: 16 November 2015, 08:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:21

Aftonbladets publisher Jan Helin om beslutet att testa ”Instant articles”.


Ämnen i artikeln:

Instant articlesFacebookAftonbladet

I onsdags kunde Dagens Media avslöja att både Aftonbladet och Expressen planerar att gå med i Facebooks ”instant articles”. Varken Facebook, Expressen eller Aftonbladet ville under förra veckan bekräfta uppgifterna. De dementerade dock inte heller Dagens Medias uppgifter.

Jan Helin valde i helgens utgåva av P1-programmet ”Medierna” att lägga korten på bordet.

Han har i ett tidigare program resonerat kring Facebook som en stor hund som rusar mot honom och att han inte visste om hunden vill leka eller äta upp honom.

– Jag vet fortfarande inte om de vill äta upp mig, eller om de vill leka, säger Jan Helin nu till Medierna.

Han fortsätter med att bekräfta Dagens Medias avslöjande.

– I en sån kraftfull produktutveckling som Facebook presenterar med instant articles, och där snart sagt bokstavligen alla världens stora publicister går ombord och testar, så vore det förmätet att från Aftonbladets sida säga ”Näh, det där ska vi inte ha”.

”Instant articles” presenterades i maj och innebär i korthet att de medier som väljer att gå med publicerar delar av sitt innehåll direkt på Facebook. I utbyte ska deras material få mycket kort laddtid, ett speciellt Facebookanpassat format och kanske viktigast av allt: möjligheten att för medierna att få ta del av annonsintäkterna.

Enligt Dagens Medias källor ska Facebook inom kort, troligen under denna vecka, presentera vilka partners som ingår i det svenska beta-testet av ”Instant articles”.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.