Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

"Jag dricker rödvin, går på fest och kollar Paradise Hotel"

Publicerad: 26 September 2015, 05:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:21

Sandra Beijer berättar om sin helg – om Metro Creative och vad som kommer vara hennes stora fokus under hösten.


Det finns snart inte mycket kvar för Sandra Beijer att prova på inom medievärlden. Förutom att driva en av Sveriges största bloggar Niotillfem, vilket hon har gjort sedan 2006, har hon jobbat som copywriter på bland annat på Garbergs i Stockholm och Wieden+Kennedy i New York, varit krönikör i Metro, skrivit egna boken "Det handlar om dig" och designat en egen kollektion för JC. Förra året blev hon även en av stiftelsen Friends ambassadörer.

Nu är Sandra Beijer dessutom nybliven redaktör för Metro Modes nya satsning Metro Creative, som ska fungera som en sammanhållen plattform för de som gillar en viss typ av kreativa livsstilsbloggar. Hon kommer dela redaktörskapet med bloggaren och skribenten Flora Wiström och har använt bland annat amerikanska Rookie Mag och tidningen Lula som förebilder.

– Vi kände att det vore fint att skapa en del av Metro som speglar personligheten hos våra bloggar. Det är tänkt som ett litet universum där allt som våra läsare gillar får sin plats, med innehåll som genomsyras av våra och deras värderingar. Det ska ha ett tydligt genustänk och vara sådant vi själva vill läsa, utan att bli en skugga av våra egna bloggar, säger Sandra Beijer till Dagens Media.

Sandra har tidigare bloggat på tidningen Rodeos sajt som hon menar har ett smalare modetänk och berättar att hon kände sig närmare den värld hon skapat i den egna bloggen när hon flyttade över till Metro.

Finns det någonting kvar som du längtar efter att göra?

– Det är nog egentligen det här som jag gör för Metro nu med Creative. Jag har längtat efter att arbeta mer redaktionellt och prova på att ha en chefsposition där jag får bestämma över vilket material vi ska göra och när det ska publiceras. Det känns roligt att få chefa lite.

Reklambranschen känner hon ingen direkt längtan tillbaka till, men hon ser sig fortfarande som en copywriter. Även om hon inte tar några sådana jobb just nu menar hon att man aldrig kan veta vad som händer framåt.

Det roligaste i karriären hittills har varit att släppa debutromanen ”Det handlar om dig”, som kom ut förra hösten.

– Att skriva skönlitterärt är det roligaste jag vet. När jag satte mig ner och började skriva den här boken insåg jag direkt att jag ville skriva den för unga vuxna, eftersom min bloggmålgrupp alltid har varit just dem. Det var dem jag utgick ifrån helt enkelt.

Tror du att du någonsin kommer ge upp bloggandet eller har det blivit en del av vem du är?

– Ja, bloggen och jag är samma person. Jag har ingen aning om hur länge bloggen kommer finnas kvar i sin nuvarande form, ingen kan ju veta ens hur internet kommer se ut om några år. Men så länge bloggen passar mig och folk vill läsa den kommer den att finnas kvar.

Vad har du annars på gång framåt? Några planer på fler böcker?

– Jag har absolut bokplaner och jag håller på och skriver just nu, det kommer vara mitt stora fokus den här hösten. Mer kan jag tyvärr inte berätta än.

När du inte skriver eller jobbar, vad gör du då?

– Då dricker jag rödvin, går på fest, läser böcker och kollar på Paradise Hotel. Jag är inte helt såld på den här säsongen, men jag kämpar på och hoppas att jag ska bli det snart.

Just den här helgen ska Sandra flytta hem igen till lägenheten på Södermalm efter att i fem veckor ha hyrt en lägenhet på Kungsholmen.

– Mitt badrum har renoverats och håller äntligen på att bli färdigt. Så i helgen tror jag i alla fall att jag ska få flytta hem, därför blir det väl ingen spektakulär helg för min del. Men det ska bli väldigt skönt att komma hem till min egen lägenhet, fem veckor är en lång tid.

<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify:user:dagensmedia:playlist:25ApILTD2dpdURmTd8q5WU" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.