Jack Werner anklagas för att ha "en pinne i röven": "Det kallas värdighet"

Viralgranskarens grundare Jack Werner sågar "trollumnister" – och anklagas för att ha en pinne i röven av Nyheter24:s Gabriella Bark.

I en krönika i Aftonbladet kritiserar Johan Hakelius medierapporteringen kring "Top Gear"-profilen Jeremy Clarkson som nyligen fick sparken.

Bland annat skriver Johan Hakelius att svenska redaktioner firar att Jeremy Clarkson fått sparken.

"De här människorna ­betraktar offentligheten, ­inklusive tv:s motor­program, som sin egendom. Och som alla samvets­granna ägare är de angelägna om att vårda sina tillhörigheter. Deras offentlighet ska vara skinande, blank och ren.

All smuts ska bort. All ohyra ­rökas ut. Därför detta jubel över Clarksons sorti. Hans skämt tog inte alltid hänsyn till den senaste kombinationen av queer-bokstäver. Han var grabbig. Han drev med klimathysterin", skriver Johan Hakelius bland annat.

Det fick Viralgranskarens grundare och Stora journalistpriset-vinnaren Jack Werner, som i dag jobbar på Dagens Industri, att reagera.

"Varje tidning har sin trollumnist. Johan Hakelius och Ulf Nilson är den övre medelålderns svar på Gabriella Bark", twittrade han tidigare i dag.

Gabriella Bark är nöjeschef på Nyheter24 och har tidigare gjord sig känd för kontroversiella krönikor som "Vi behöver riktiga karlar och män – inga jävla hen" och "Rippad, brun och lycklig – så blir du liggvänlig i sommar".

Hon slår tillbaka mot Jack Werner:

"Och varje tidning har en person med en fet jävla pinne i röven", twittrar hon.

För Dagens Media förklarar Jack Werner vad han menar med "trollumnist":

– En kolumnist eller krönikör som mestadels skriver artiklar för att få reaktioner. Det låter ju i och för sig som en vanlig krönikörsgrej, men det är en person som provocerar mer, säger Jack Werner till Dagens Media och fortsätter:

– Johan Hakelius känner sig nog som en enhörning i medie-Sverige och tror att han är den som säger det enda vettiga. Det kan säkert få honom att dra på lite hårdare.

Hur reagerade du på tweeten om din pinne i röven?

– Jag vet inte. Den där pinnen i röven kallas väl värdighet. Är det hennes svar så får det stå för henne. Det illustrerar tydligt hennes synpunkt.

Varför valde du att jämföra Johan Hakelius och Ulf Nilsson med henne?

– Jag valde henne framförallt på den där hen-krönikan hon skrev på Nyheter24.

Men är inte den väldigt gammal?

– Jo, men jag har läst några andra grejer hon har skrivit. Det verkar som att det finns en typ av tema i det. Om Gabriella Bark anser att hon har gått in på ett annat spår i sina krönikor så hade jag gärna läst det istället för tweets om pinnar i röven.

Har du en pinne i röven?

– Jag är en jävla besserwisser, så jag det har jag nog. Det var ju det hela Viralgranskaren gick ut på. Jag är en stor tråkmåns som pekar finger och säger "det här borde vi kanske bli bättre på".

Expressens sociala medier-chef Dan Edström hyllar Gabriella Barks svar:

"Dagens Twittersvar. Kanske månadens. Till och med årets", skriver han på Twitter.

Dagens Media söker Gabriella Bark.

LÄS ÄVEN:

Storm kring Nyheter24:s "Hen-krönika" 

Andreas Gabrielsson

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt