Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

IZettle-chefen tar över Readly

Publicerad: 11 april 2019, 11:16

Maria Hedengren, ny Readly-vd.

Maria Hedengren, tidigare finanschef på iZettle, blir ny vd på Readly. Nuvarande vd:n Jörgen Gullbrandson lämnar bolaget.


Ämnen i artikeln:

Readly

Readly, den digitala abonnemangstjänsten för tidningar och magasin, meddelar i dag att man tillsätter Maria Hedengren från iZettle som ny vd. 

Maria Hedengren tillträder tjänsten den 24 april, medan Readlys nuvarande vd Jörgen Gullbrandson lämnar bolaget för att anta nya utmaningar, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

På iZettle var Maria Hedengren instrumentell i företagets försäljning till Paypal på 19 miljarder kronor, och i bolagets förberedelser för fortsatt expansion. 

Innan iZettle, var hon finanschef på spelbolagsleverantören Netent. Hennes meritlista och erfarenhet består av att leda och växa privata-, och noterade techbolag internationellt.

– Maria Hedengrens expertis kommer att hjälpa bolaget i sin nästa viktiga tillväxtfas, säger Per Hellberg, styrelseordförande på Readly, och fortsätter. 

Han passar även på att tack Jörgen Gullbrandson för hans bidrag till Readlys framgångar. 

– Sedan Jörgen anslöt till företaget, först som finanschef och senare som vd, har han varit en viktigt del Readlys ständiga utveckling. 

2018 växte Readlys intäkter med över 55 procent och bolaget lanserade i Schweiz och Nederländerna. Erbjudandet omfattar nu över 4 000 titlar.

– Readly är ett bolag väl rustat för att öka sina marknadsandel framöver och jag är glad över att få vara med på bolagets fortsatta tillväxtresa, säger Maria Hedengren i pressmeddelandet. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Readly

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.