Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Ironivarning: Adblock planerar att visa reklam

Publicerad: 11 mars 2016, 15:07
Uppdaterad: 11 mars 2016, 15:54

Bild 1/3  

De vill visa reklam till sina 50 miljoner användare under 24 timmar.


Den 12 mars kommer Adblocks användare att se meddelanden från Edward Snowden, Pussy Riot och Ai Weiwei. Varje annons visas i form av bannerannonser.

Kampanjen är en del av ”Världsdagen mot internetcensur” och har initierats av Amnesty international. Det är ett sätt att försöka markera att regeringar i allra högsta grad försöker styra onlinekommunikation genom massövervakning.

Varje annons innehåller ett starkt budskap från en grupp eller individ som blivit personligt berörd av övervakning. Endast Adblocks användare kommer få tillgång till dessa meddelanden.

– Idag visar vi dig Amnesty international banderoller eftersom vi anser att användare bör vara en del av samtalet om integritet online. Ta en stund att överväga att i en allt mer informationsdriven värld så har du rätt till yttrandefrihet, säger Adblocks vd Gabriel Cubbage till The next web.

Johanna Holmgren

johanna.holmgren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.