Ironivarning: Adblock planerar att visa reklam

2016-03-11 16:07  

De vill visa reklam till sina 50 miljoner användare under 24 timmar.

Den 12 mars kommer Adblocks användare att se meddelanden från Edward Snowden, Pussy Riot och Ai Weiwei. Varje annons visas i form av bannerannonser.

Kampanjen är en del av ”Världsdagen mot internetcensur” och har initierats av Amnesty international. Det är ett sätt att försöka markera att regeringar i allra högsta grad försöker styra onlinekommunikation genom massövervakning.

Varje annons innehåller ett starkt budskap från en grupp eller individ som blivit personligt berörd av övervakning. Endast Adblocks användare kommer få tillgång till dessa meddelanden.

– Idag visar vi dig Amnesty international banderoller eftersom vi anser att användare bör vara en del av samtalet om integritet online. Ta en stund att överväga att i en allt mer informationsdriven värld så har du rätt till yttrandefrihet, säger Adblocks vd Gabriel Cubbage till The next web.

Johanna Holmgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt