Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Ipad-premiär för GP

Publicerad: 10 september 2010, 12:47
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:39

Göteborgs-Posten anpassar hela sajten till Ipad.


Ämnen i artikeln:

GPGöteborgs-Posten

Trots att Ipad formellt sett inte haft premiär i Sverige börjar tidningarna redan nu anpassa sig efter den nya plattformen. Göteborgs-Posten blev idag som första tidning i Sverige klara med webb-tv stöd för Ipad. Bosse Dahl är samordningsansvarig för digitala media på Göteborgs-Posten.

– När vi testade Ipad första gången märkte vi ganska omgående att det fanns mycket som inte fungerade. Till exempel kunde vi inte visa webb-tv eftersom att vi använde Flash. Nu har vi anpassat den tjänsten för att det ska funka både med Iphone och Ipad, säger Bosse Dahl.

Han berättar att det mesta i Ipad-anpassningen av sajten är klart men att det finns vissa problem med exempelvis annonser.

– Det går inte att visa animeringar så vi uppmanar våra annonsörer att komma in med två versioner av annonsen varav en är en stillbild.

I skrivande stund betalar annonsörerna inget extra för att få annonsen visad i Ipad-versionen av sajten. Detta är dock ett område som GP kommer titta mer på, både när det gäller Ipad och Iphone.

– Vi funderar mycket på annonslösningar men har inga klara idéer än så länge. När vi lanserade vår Iphone-app i juni var första steget att få ut den i en bra volym. Andra steget är att hitta ett sätt att ta betalt och få in inkomster. Där är vi inte än.

Bosse Dahl verkar dock inte stressad över att hitta en lösning på problemet.

– Det var en sådan väldig hype när folk började importera Ipad till Sverige. Då trodde vi att vi i princip hade sommaren på oss, men så har ju inte fallet blivit.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

GPGöteborgs-Posten

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev