Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Investerare stämmer Snapchat

Publicerad: 15 november 2021, 09:28

Det är en federal domstol i Los Angeles som har tagit emot stämningen, vilken inkom drygt tre veckor efter Snap Inc-aktiens stora fall på 25 procent.

En federal domstol i Los Angeles har fått in en stämning mot Snap Inc. Bakom stämningen mot Snap Inc står en investerare som anklagar sociala medier-nätverket för att mörka hur Apples nya integritetspolicy påverkat annonsintäkterna.


Ämnen i artikeln:

AppleSnapchat

Apples nya integritetspolicy har slagit hårdare mot Snap Inc än sociala medier-bolaget har velat medge. Det menar en investerare som nu stämmer bolaget med motivet att annonsintäkterna påverkats betydligt mer än vad som framkommit, skriver Reuters.

Det är en federal domstol i Los Angeles som har tagit emot stämningen, vilken inkom drygt tre veckor efter Snap Inc-aktiens stora fall på 25 procent. Ett fall som antas bero på Apples nya integritetspolicy som begränsar användarspårning på Apple-enheter. Förändringarna i integritetspolicy påverkar inte bara Snap Inc utan även exempelvis Facebook som i stor utsträckning är beroende av onlineannonsering, 

 Snap Inc har inte velat kommentera uppgifterna om stämningen för Reuters.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

AppleSnapchat

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev